Koronaohjeistus

Olemme seuranneet syksyn koronaviruksen tilannetta ja yliopiston sekä Suomen hallituksenkin ohjeistusta tilanteen kanssa toimimiseen. Vaikka tartuntamäärät ovat toistaiseksi hallinnassa, tilanne on vielä poikkeuksellinen ja vaikuttaa Corpuksen toimintaan. Otamme ohjeistukset ja suositukset vakavasti ja pyrimme näin tekemään osamme jäsenistömme tartunnoilta suojaamiseksi.

Tässä dokumentissa ohjeistamme, millä tavalla Corpus huomioi toiminnassaan vallitsevan koronatilanteen sekä miten jokaisen corpuslaisen olisi hyvä omalta osaltaan ottaa tilanne huomioon Corpuksen järjestämään toimintaan osallistuessaan. Kirjatuilla toimenpiteillä ja ohjeilla haluamme varmistaa sen, että kaikki corpuslaiset voivat kokea toimintaan osallistumisen turvalliseksi.

Koronatilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti ja näin ollen myös meidän on seurattava tilanteen kehittymistä ja arvioitava toiminnan järjestelyjä sen mukaisesti. Seuratkaa tarkasti Corpuksen viestintää eri kanavissa, joissa tiedotamme, jos tapahtumia perutaan tai niiden järjestelyt muuttuvat! 

Miten koronatilanne vaikuttaa Corpuksen toiminnan järjestämiseen?

Corpuksen tapahtumissa noudatetaan yleisiä korona-ajan turvallisuusperiaatteita. Huolehdimme turvaväleistä, pidämme käsidesiä tarjolla tapahtumissamme sekä hoidamme tapahtumien tarjoilut hygieniasta huolehtien. Corpuksen toimijat myös tulevat paikalle tapahtumiin vain täysin terveinä. 

Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan etukäteen tapahtumiin tai keräämme tapahtumissa listan läsnäolijoista. Noudatamme myös yliopiston tiloja koskevia henkilömäärärajoituksia. Tapahtumat pidetään nyt syksyn alussa joko ulkona, etänä tai pienillä osallistujamäärillä sisällä.

Järjestämme erilaisia tapahtumia, jotta kaikki löytäisivät tavan osallistua Corpuksen toimintaan poikkeusajasta huolimatta. Ketään ei tule painostaa osallistumaan mihinkään tapahtumiin, vaan kaikilla on oikeus asettaa rajansa ja päättää toiminnastaan tässä poikkeavassa tilanteessa.

Mitä corpuslaisten on huomioitava toimintaan osallistuessaan?

✅ Älä tule paikalle, jos sinulla on pieniäkään flunssan oireita, jos epäilet altistuneesi koronavirukselle tai jos olet ollut kontaktissa henkilöön, joka epäilee altistuneensa koronavirukselle.

✅ Ota muut huomioon ja noudata yleisiä ohjeistuksia. Tapahtumissa huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja turvavälin säilyttämisestä muihin. Halutessasi voit myös käyttää kasvomaskia.

✅ Jos tapahtumiin pyydetään ilmoittautumaan etukäteen, ilmoittaudu. Jos etukäteisilmoittautumista ei ole, kerätään tapahtumassa osallistujien nimet ylös. Tiedot kerätään, jotta ne voidaan luovutetaan viranomaisille siinä tilanteessa, että tartuntaketjuja pitää selvittää. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

✅ Tapahtumiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Kunnioita toisten päätöstä osallistua tai olla osallistumatta toimintaan. Tarjoa seuraa myös sellaisille ihmisille, jotka eivät koronan vuoksi halua osallistua tapahtumiin.

✅ Jos sinulla todetaan korona, siitä ei tarvitse ilmoittaa yliopistolle tai Corpukselle eikä selvittää itse tartuntaketjuja. Sen sijaan tulee toimia kaupungin terveydenhuollon ohjeiden mukaisesti.

Tärkeintä tällaisena aikana on omalla toiminnalla pyrkiä ehkäisemään tartuntojen leviämistä ja pitää kuitenkin yhtä vaikeassa tilanteessa. Hyvä yhteishenki ja toisten huomioiminen auttavat kaikkia meitä tekemään tästä syksystä mukavan poikkeuksista huolimatta!

Keneltä voin kysyä yliopiston ja Corpuksen korona-ajan toiminnasta?

  • Yliopiston korona-asioihin liittyen: sähköpostiosoite corona.information(at)jyu.fi.
  • Yleisesti Corpuksen korona-ajan toimintaan liittyen: Corpuksen puheenjohtaja Sanni Hyllinen, puheenjohtaja(at)corpusry.fi
  • Corpuksen tapahtumiin liittyen: Corpuksen tapahtumavastaavat, tapsat(at)corpusry.fi. 
  • Opiskelijan oikeuksien toteutumiseen ja hyvinvointiin poikkeusaikana liittyen: Corpuksen sopo Lotta Puurula ja kopo Katja Viitasalo, sopokopo(at)corpusry.fi.

Kaikkiin edellä mainittuihin tahoihin voi ottaa yhteyttä luottamuksellisesti. Corpuksen toimijoihin voi ottaa yhteyttä sähköpostin lisäksi myös vaikkapa Whatsappissa.

Lisäksi on tärkeää seurata yliopiston kaikille opiskelijoille lähettämiä koronavirusohjeistuksia ja -tiedotuksia. Yliopiston koronaohjeistus ja muita opiskelijoita koskevia tärkeitä tietoja löytyy täältä. Yleisiä ajankohtaisia ohjeistuksia koronaan liittyen löytyy THL:n sivuilta. Jyväskylän kaupungin ohjeistus koronan suhteen toimimiseen puolestaan löytyy täältä.