Jouluiset maustemuffinit
Jos kaipaat vaihtelua piparkakuille ja joulutortuille, kokeile tätä jouluisen makeaa ja mausteista
muffiniohjetta Kahvila Kultavatkaimen reseptivarastosta! Tällä ohjeella muffinit syntyvät käden
käänteessä simppeleistä raaka-aineista, ja herkullinen lopputulos on taattu. Reseptistä riittää n. 12
muffiniin. Leivokset ovat parhaimmillaan nautittuina vaikkapa jouluteen, -kahvin tai glögin kanssa
🙂
Tarvitset:
2,5 dl kasvimaitoa (esim. kaura, soija, manteli…)
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
1–2 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä (jauhettua)
(n. 1 dl rusinoita)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
- Sekoita kulhossa kasvimaito, öljy, sokeri, suola ja muut mausteet. Lisää halutessasi rusinat.
- Yhdistä seokseen jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa valmis taikina muffinivuokiin. Parhaan lopputuloksen saa, kun käyttää muffinipeltiä,
jonka koloihin vuoat on aseteltu. Mutta ei hätää, jos sinulta ei sellaista löydy; paperisia
vuokia kannattaa laittaa kaksi päällekkäin, jotta muffinit eivät leviä aivan joka
ilmansuuntaan. Vinkki: ”ylimääräisen” vuoan voi käyttää uudelleen myöhemmin, niin ei
synny turhaa jätettä! - Paista muffineja uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
- Nosta uunista ja anna jäähtyä (jos maltat). Halutessasi voit heittäytyä luovaksi ja koristella
muffinit esimerkiksi sokerikuorrutteella. - Nauti!
Resepti on muunnelma Sunday Blondie -blogin ohjeesta, joka löytyy täältä:
https://www.lily.fi/blogit/sunday-blondie/parhaat-vegaaniset-kuppikakut/
– Kultavatkaimen vastaavat toivottavat kaikille maukasta joulunodotusta! ❤