Perinnetapahtumat

Corpuksen tapahtumatiimi järjestää jäsenistölleen läpi vuoden kaikenlaista hauskaa ohjelmaa. Tapahtumat vaihtelevat jossain määrin vuosittain, mutta perinnetapahtumat pyritään järjestämään joka vuosi. Tapahtumapaikasta, ohjelmasta ja tarjoiluista riippuen joihinkin tapahtumiin, kuten sitseille, on pääsymaksu, mutta suurin osa on maksuttomia. Jotkut tapahtumat järjestetään baariympäristöissä, joissa on alkoholitarjoilua. Alkoholin käyttö on aina vapaaehtoista ja järjestämme myös paljon täysin alkoholittomia tapahtumia. 

Perinnetapahtumat: Back to school -karaoke (Tammikuu)

Uusi lukukausi yliopistossa aloitetaan Corpuksessa karaoken merkeissä, kun tammikuussa järjestetään Back to School -karaokeiltama jossain Jyväskylän karaokebaareista. Ilta vietetään Corpus-seurassa vaihdellen joululoman kuulumiset sekä odotukset uudelle yliopistovuodelle. Luvassa hauskanpitoa laulaen! 

Runebergin päivän illallinen (5.2)

Runebergin päivän illallinen järjestetään valitussa ravintolassa nimensä mukaisesti 5.2. Tapahtumaan pyydetään aina joku kirjallisuuteen tai muuhun sanataiteeseen liittyvä puhuja illallistamaan kanssamme ja kertomaan työstään sekä vastailemaan meidän kysymyksiin. Vierailija voi olla kirjailija, räppäri tai oikeastaan kuka tahansa sanojen parissa työskentelevä.

Corpus ja Sane laskee pulkalla (laskiainen)

Helmikuun lopulla Corpus ja suomen kielen ainejärjestö Sane pääsevät Harjulle pulkkamäkeen (lumitilanteen salliessa)! Mäenlaskun jälkeen kokoonnutaan yhdessä lämmittelemään kuumien juomien ja tietenkin laskiaispullien äärelle. Psst: jos pulkkaa tai liukuria ei löydy, haalaritkin luistavat yllättävän hyvin! 

Kevätkokous (maaliskuu-huhtikuu)

Corpuksella on kaksi varsinaista yhdistyksen kokousta, kevät- ja syyskokous. Varsinaisissa kokouksissa kaikilla yhdistyksen jäsenillä on äänioikeus. Kevätkokouksessa esitetään edellisen toimikauden toimintakertomus, tilinpäätös sekä toiminnantarkastajan lausunto. Lisäksi kokouksessa valitaan Corpukselle uusi museologian oppiainevastaava sekä yleensä myös ainejärjestölehti Naagan päätoimittaja(t). Perinteisesti kevätkokouksessa on ollut tarjolla myös hyvää syötävää ja kokousta on seurannut jokin hauska yhteistapahtuma, esimerkiksi pihapeli-ilta!

Toogabileet (huhtikuu)

Mitä olisi akateeminen elämä ilman Toogabileitä, joissa kietaistaan ylle antiikista tuttu asukokonaisuus, filosofoidaan sekä nautitaan viinistä ja vallankaappausyrityksistä? Onneksi tätä kysymystä ei tarvitse pohtia, sillä järjestämme perinteiset Toogabileet filosofian ainejärjestö Mephiston kanssa joka huhtikuussa!  

Vappuviikon tapahtumat

Vapu ei lopu! Opiskelijan vappu on yhtä juhlaa, myös Corpuksessa. Huhtikuun viimeinen viikko onkin täynnä vappuista ohjelmaa. Vappuviikon kattaukseen on perinteisesti kuulunut mm. pihapeli-ilta, luontoretki, kämppäapprot, Mutkun vappubrunssi, haalarimerkkien ompelusessio, vappusitsit, vappuaaton Kirkkopuisto-hengailu sekä tietenkin vappupäivän Harjun vappupiknik. Lisäksi pyrimme järjestämään mahdollisuuden osallistua corpuslaisten omalla porukalla vapun isompiin opiskelijatapahtumiin, kuten JyväsMetroon, jossa ideana on tehdä bussikierros lähialueiden baareissa. Tapahtumakattaus voi hieman vaihdella vuosittain, mutta yksi asia on varmaa: aktiviteetit eivät lopu kesken, kuten ei vapukaan!

Lukuvuoden aloituskaljat, elokuun loppu/syyskuun alku

Lukuvuoden alussa kokoonnutaan uusien ja vanhojen hemulien kanssa vaihtamaan kesän kuulumiset ja kääntämään katseet tulevaa lukuvuotta kohti. Rentoa yhdessäoloa tuopposen, kaakaon tai vaikka pikkupurtavan äärellä!

Uusien hemulien ilta, syyskuun alku: tutor- ja fuksivastaavat

Tutor- ja fuksivastaavat järjestävät yhdessä tapahtumatiimin kanssa syyskuun alussa Uusien hemulien illan, jonka tarkoituksena on tutustuttaa uudet ja vanhat opiskelijat toisiinsa. Illanvieton ohjelmanumeroihin kuuluvat hallituksen ja vastaavien esittelykierros sekä speedfriending vapaamuotoisen hengailun ja tutustumisen ohella!

Fuksiaiset syys/lokakuu:

Syyskuun lopussa koittaa fuksien kastajaiset yliopistomaailmaan, eli tietenkin fuksiaiset! Fuksiaiset järjestetään aina jollain tietyllä teemalla, ja tämän teeman mukaisesti osallistujat myös pukeutuvat. Corpuksen toisen vuoden opiskelijoiden järkkäämissä fuksiaisissa fuksitiimit kiertävät ympäri Seminaarinmäkeä tehtävärasteilla, ja illan lopussa palkitaan parhaan tuloksen saanut fuksitiimi! Corpuksen fuksiaisissa ei ketään pakoteta juomaan tai tekemään mitään muutakaan: nolaamista ei harrasteta. Myös vanhat opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan ja kokeilemaan tehtävärastien kiperiä tehtäviä.

Corpus goes Kauppakadun Appro (lokakuun alku)

Lokakuun alussa koittaa yksi Jyväskylän isoimmista opiskelijatapahtumista, Kauppakadun Appro! Approilla ideana on metsästää tietyn tason tutkintoa, jonka saa juomalla/syömällä mahdollisimman monessa approkohteessa ympäri Jyväskylän keskustaa. Onnistuneen tutkintosuorituksen jälkeen on vielä aikaa jatkoille approjen loppubileiden muodossa! Corpus on jo muutamien vuosien ajan järjestänyt ryhmälipunmyyntiä approille, ja ostamalla lippusi Corpuksen kautta saat varmasti hyviä tenttikavereita mukaasi Jyväskylän yöhön. Lisätietoa Kauppakadun Approista täältä: https://kauppakadunappro.com/ 

Syyskokous (marraskuussa)

Syyskokous on toinen Corpuksen varsinaisista yhdistyksen kokouksista. Varsinaisissa kokouksissa kaikilla yhdistyksen jäsenillä on äänioikeus. Syyskokouksessa vahvistetaan toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2020. Kaikkein jännittävin osa syyskokousta on kuitenkin seuraavan toimintavuoden puheenjohtajan, hallituksen ja muiden vastaavien valinta! Syyskokouksessa kaikki pestit ovat avoinna haettaviksi (paitsi kevätkokouksessa täytettävät pestit, ks. ylh.), ja kuka tahansa Corpuksen jäsen voi hakea mitä tahansa hallituspaikkaa tai vastaavuutta. Lisäksi kokouksessa Corpuksen jäsenet voivat äänestämällä vaikuttaa siihen, keitä pesteihin valitaan. Erityisen syyskokouksesta tekevät myös hyvät tarjoilut sekä mahdollisuus hengailla rennosti muiden corpuslaisten kanssa kokoustamisen ohessa!

Pikkujoulut med Sane (marraskuun lopussa/joulukuun alussa)

Pikkujoulut yhdessä suomen kielen ainejärjestö Sanen kanssa järjestetään marraskuun lopulla tai joulukuun alussa. Iltaan sisältyy monenlaista ohjelmaa, kuten esimerkiksi Secret Santa -henkistä lahjanvaihtoa ja visailua, sekä jouluista syötävää ja juotavaa. Pikkujoulujen vetovastuu on ensimmäisen vuoden opiskelijoilla, joilla on vapaus ideoida ja toteuttaa mieleisensä tapahtuma! Apuna ja tukena toimivat tapahtumavastaavat.

Syysjuhla / kevätjuhla

Corpus pyrkii kerran vuodessa järjestämään joko syys- tai kevätjuhlan, jonka ajankohtana on vuodesta riippuen maalis-/huhtikuu tai loka-/marraskuu. Tapahtuman pukukoodi on yleensä hieman fiinimpi, sekä myös tarjoiluihin ja tilaan panostetaan. Illan viihdykkeeksi järjestetään myös jos jonkinlaista kivaa ohjelmaa. Syys-/kevätjuhlassa voi myös olla jokin pukeutumisteema, kuten vaikkapa syysaikaan Halloween! Tapahtumaa varten kootaan usein erillinen, isompi tiimi, jotta suunnittelu ja toteutus sujuvat jouhevammin. Järjestelyihin osallistuminen on myös oiva mahdollisuus päästä tutustumaan tapahtumatiimin toimenkuvaan!

Peli-illat tasaisin väliajoin, noin kerran kuussa

Corpuksen tapahtumatiimi järjestää noin kerran kuukaudessa rentoa (lauta)peli-iltaa, jossa tarkoituksena on pelata eri lauta- ja seurapelejä yhdessä muiden corpuslaisten kanssa. Tapahtumaa järjestetään niin yliopiston tiloissa alkoholittomana että myös baariympäristössä. Välillä peli-iltoja järjestetään myös tietyllä teemalla.