Toiminta

Eri toimintavastaavien yhteystiedot löydät hallituksen ja vastaavien esittelysivulta.

Elokuvakerho

Corpus järjestää jäsenilleen elokuvailtoja. Niistä tiedotetaan Corpuksen leffakerhon Facebook-ryhmässä.

Kultavatkaimen antimia Ravintolapäivänä helmikuussa 2014.
Kuva: Innimari Hyvärinen

Kahvila Kultavatkain

Corpuksen eettinen ja esteettinen Kahvila Kultavatkain on ainejärjestön jäsenten omin voimin pyörivä kahvila. Kahvila Kultavatkain tekee tilauksesta kahvituksia erilaisissa tapahtumissa ja onpa se osallistunut ravintolapäiväänkin. Tarjoilujen maistuvuuden lisäksi Kultavatkain kiinnittää huomiota kauniiseen ja persoonalliseen esillepanoon.

Käsityökerho

Corpuksen käsityökerhossa sauhuavat kutimet ja virkkuukoukut. Kerhon kokoontumisista tiedotetaan Kässäkerhon Facebook-ryhmässä, mutta jos et ole Facebookissa, voit halutessasi saada henkilökohtaista tiedotusta sähköpostitse ottamalla yhteyttä kässäkerhotäteihimme.

Liikunta

Corpuslaisille järjestetään yhteistä liikuntaa. Kokeilemme uusia lajeja ja liikuntamuotoja, mutta saatamme myös vaikkapa pyrähtää lenkille. Liikuntaseuraa corpuslaisille -ryhmä Facebookissa rohkaisee jäseniämme liikkumaan hyvässä seurassa. Jos et ole Facebookissa, voit tiedustella yhteisistä liikuntahetkistä Emmi Julkuselta.

Lukupiiri

Lukupiirissä pyritään lukemaan vuorotellen fiktiivisiä ja tieteellisiä tekstejä. Kyseessä voi siis olla esimerkiksi romaani, runoteos, novellikokoelma, sarjakuva, tieteellinen artikkeli tai luku tieteellisestä teoksesta. Ryhmä on avoin kaikille corpuslaisille riippumatta pääaineesta tai opintojen vaiheesta ja kokoontuu suunnilleen kerran kuukaudessa. Lukupiirillä on oma Facebook-ryhmä.

Naaga

Naaga on Corpuksen oma ainejärjestölehti. Syksyisin koottava toimituskunta julkaisee juttuja ainejärjestölehden verkkosivuilla ympäri vuoden, ja jokainen Corpuksen jäsen voi tarjota juttujaan verkko-Naagaan. Paperilehti painetaan kevätlukukaudella.

Isa Aspin hauta

Corpus on ottanut vastuulleen Isa Aspin haudan hoitamisen. Hautavastaava pitää haudan kauniina ja toukokuussa Flooran päivänä sille viedään kukkia perinteen mukaan. Isa Asp opiskeli Jyväskylän seminaarissa vuosina 1871-72 ja hän oli ensimmäinen suomen kielellä kirjoittanut naislyyrikko.

Retket

Ekskursioita ja pieniä retkiä järjestetään ainejärjestön jäsenille vuosittain. Jäsenet saavat rohkeasti ehdottaa tutustumis- ja matkakohteita! Keväällä 2014 joukko corpuslaisia matkasi Prahaan ja keväällä 2016 eksursio kohdistui Edinburghiin.

Seminaarit

Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijat järjestävät vuosittain museoalan seminaarin, ja Corpuksen museologian oppiainevastaavan tehtävä on kutsua uusi seminaarityöryhmä koolle. Tutustu tarkemminen menneisiin seminaareihin Museologian seminaari -välilehdellä!

Corpus on järjestänyt vuodesta 2014 Maailman mielenterveyspäivän seminaaria Mielen kulttuuri. Seminaari järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2019.

Taikun syysjuhla 2014 Musicalla.
Kuva: Innimari Hyvärinen

Tapahtumat

Corpuksella on sekä vuosittain toistuvia että vaihtuvia tapahtumia. Olemme innokkaita järjestämään tapahtumia yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa.

Corpuksen Opas tapahtuman järjestämiseen kokoaa kaiken tarvittavan tiedon ainejärjestömme tapahtumien valmisteluista. Oppaassa on myös kuvaukset toistuvista tapahtumista.

Yhteistyö

Corpus tekee tiivistä yhteistyötä taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen kanssa opiskelun kehittämiseksi. Ainejärjestö esimerkiksi osallistuu Taikun opetuksen kehittämisen työryhmän (OPEK) opiskelijajäsenten kokoamiseen ja auttaa laitoksen henkilökuntaa yhteisten tilaisuuksien mainostamisessa (mm. palautepäivät).

Toimimme yhdessä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Olemme esimerkiksi järjestäneet paikallisten museoiden kanssa erilaisia tapahtumia. Corpus on myös pitänyt Jyväskylän taidemuseo Holvin sekä Suomen käsityön museon tapahtumien yhteydessä Kahvila Kultavatkainta.

Lisäksi teemme yhteistyötä Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU:n kanssa.

Ympäristö

Corpus kunnioittaa ympäristöä ja tahtoo kuormittaa sitä toiminnallaan mahdollisimman vähän. Ympäristöasiat otetaan huomioon aina kierrätyksestä kasvisruokaan. Corpuksen perustamisesta alusta asti hallituksessa on ollut aina ympäristövastaava, ja muun muassa näin pidämme huolta siitä, että ympäristöasioita kehitetään kaiken toiminnan rinnalla.

Corpus osallistuu erilaisiin ympäristötempauksiin ja järjestää vuosittain ympäristötapahtumia. Vaihtohulabaloo on keväinen vaatteiden ja tavaroiden vaihtotori, jonne kutsumme myös muita ainejärjestöjä. Olemme myös ottaneet periaatteeksemme kohdentaa vuosittain taloudellisen tilanteen mukaan rahaa ympäristön- ja luonnonsuojeluun. Vuonna 2016 lahjoitimme 100 euroa saimaannorpan suojeluun.

Olemme voittaneet JYYn järjestöjen ympäristökilpailun kahdesti, vuosina 2014 ja 2016. Vuoden 2015 kilpailusta voi lukea täältä.

VeriRyhmä

Corpuksella on oma VeriRyhmä ja käymme porukalla luovuttamassa verta. Mainitse VeriRyhmä Corpus myös silloin, kun käyt luovuttamassa yksin.

Sosiaalinen media

Corpuksella on oma Facebook-ryhmä, jossa käydään sähköpostilistaa enemmän keskustelua alaamme liittyvistä asioista, jaetaan linkkejä, vinkataan tapahtumista ja niin edelleen.

Corpuksella on myös Instagram-tili @ainejarjesto_corpus, jonne kuka tahansa voi tarjota Corpuksen toimintaan liittyviä kuvia. Kuvia voi lähettää Instagramin direct-toiminnolla tai suoraan tiedottaja Eero Turuselle sähköpostiin tai Facebook-viestillä.