4. luukku

Jouluiset maustemuffinit


Jos kaipaat vaihtelua piparkakuille ja joulutortuille, kokeile tätä jouluisen makeaa ja mausteista
muffiniohjetta Kahvila Kultavatkaimen reseptivarastosta! Tällä ohjeella muffinit syntyvät käden
käänteessä simppeleistä raaka-aineista, ja herkullinen lopputulos on taattu. Reseptistä riittää n. 12
muffiniin. Leivokset ovat parhaimmillaan nautittuina vaikkapa jouluteen, -kahvin tai glögin kanssa
🙂


Tarvitset:
2,5 dl kasvimaitoa (esim. kaura, soija, manteli…)
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
1–2 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä (jauhettua)
(n. 1 dl rusinoita)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa


Tee näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa kasvimaito, öljy, sokeri, suola ja muut mausteet. Lisää halutessasi rusinat.
  3. Yhdistä seokseen jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa valmis taikina muffinivuokiin. Parhaan lopputuloksen saa, kun käyttää muffinipeltiä,
    jonka koloihin vuoat on aseteltu. Mutta ei hätää, jos sinulta ei sellaista löydy; paperisia
    vuokia kannattaa laittaa kaksi päällekkäin, jotta muffinit eivät leviä aivan joka
    ilmansuuntaan. Vinkki: ”ylimääräisen” vuoan voi käyttää uudelleen myöhemmin, niin ei
    synny turhaa jätettä!
  5. Paista muffineja uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
  6. Nosta uunista ja anna jäähtyä (jos maltat). Halutessasi voit heittäytyä luovaksi ja koristella
    muffinit esimerkiksi sokerikuorrutteella.
  7. Nauti!

Resepti on muunnelma Sunday Blondie -blogin ohjeesta, joka löytyy täältä:
https://www.lily.fi/blogit/sunday-blondie/parhaat-vegaaniset-kuppikakut/


– Kultavatkaimen vastaavat toivottavat kaikille maukasta joulunodotusta! ❤