2. luukku

2. luukku

Piparinen suklaafudge

Tämä fudge sopii erinomaisesti jokaiselle, joka on aina pitänyt raa’an piparitaikinan syömisestä, sillä valmis piparifudge muistuttaa maultaan piparitaikinaa. Tästä ei kuitenkaan pitäisi tulla vatsa kipeäksi! Sen valmistaminen on todella yksinkertaista, ja ainesosiensa puolesta resepti on oivallinen myös gluteenitonta ja vegaanista ruokavaliota noudattaville joulunodottelijoille. Piparifudge on myös hyvä lahjaidea herkkusuille!

Tarvittavat raaka-aineet:

  • 0,5 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 20 tuoretta taatelia
  • 1 rkl kookosmaidon kiinteää osaa (tai kookosmannaa)
  • 2–3 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohjeet:

  1. Poista kivet taateleista ja sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita piparkakkumauste ja kaakaojauhe keskenään.
  2. Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Massasta tulee melko jäykkää.
  3. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen rasiaan ja levitä tasaiseksi. Sopiva koko rasialle on n. 12cm x 12cm.
  4. Siirrä fudge jähmettymään kylmään pariksi tunniksi.
  5. Leikkaa jähmettynyt fudge sopivankokoisiksi suupalasiksi. Itse leikkasin levyn 16 palaksi. Tarjoillaan viileänä!

Ohje on varioitu Nuts for wellness -blogin reseptistä, joka löytyy täältä.

Resepti & kuva: Rosa Huupponen