4. luukku

 

dav

Kaurakermatoffeet (noin 20-25kpl)

Kermatoffee on perinteinen jouluherkku, joka kuitenkin usein jää suklaan jalkoihin. Tämä vegaaninen versio sopii jokaiselle herkuttelijalle, joka ei kavahda pitkää valmistusaikaa tai pientä sotkua keittiössä! Resepti perustuu Vegaaniliiton ohjeeseen, ja sitä on helppo räätälöidä omaa makua miellyttäväksi: lisää mukaan esimerkiksi vaniljatanko, piparkakkumaustetta tai vaikkapa suolaa!

Tarvittavat raaka-aineet:

  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl täysruokosokeria
  • 1 tl leivontamargariinia
  • (mausteita oman maun mukaan)

Valmistusohjeet:

  1. Mittaa kattilaan kaurakerma ja täysruokosokeri. Keitä aluksi miedolla lämmöllä, jotta ainekset sekoittuvat kunnolla. Sekoittamiseen kannattaa käyttää puukauhaa.
  2. Kun ainekset ovat sekoittuneet, nosta levyn lämpötilaa ja keitä seosta reilulla lämmöllä noin 40-45 minuuttia. Seos sakenee pikkuhiljaa ja voi hieman kuplia valmistuessaan.
  3. Testaa kypsyys tiputtamalla seosta hieman vesilasiin. Jos pisara pysyy kiinteänä ja sitä pystyy muotoilemaan käsin, toffeeseos on tarpeeksi kypsää.
  4. Lisää toffeeseokseen vielä margariini.
  5. Kaada seos karamellivuokiin. Anna kaurakermatoffeiden jähmettyä joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa noin 1-2 tuntia. Valmiit kaurakermatoffeet maistuvat erityisen hyviltä kylminä, joten kannattaa pitää toffeita hetki jääkaapissa ennen tarjoilua!

Resepti & kuva: Krista Huupponen