#throwback: Kirkko & baari -ekskursio

Palataanpa vielä erääseen aurinkoiseen syyspäivään.

Lokakuun alussa pieni joukko corpuslaisia tutustui Jyväskylän helluntaiseurakunnan seurakuntarakennukseen, joka tunnettiin kauan nimellä Siiontemppeli. Kuulimme 1970-luvun alussa valmistuneen rakennuksen arkkitehtuurista ja historiasta. Tutustumiskäynnin jälkeen suuntasimme läheiseen baariin jakamaan tutustumiskierrokselta mieleen nousseita ajatuksia. Kuvat on ottanut Hanna Tyvelä.Seurakuntarakennuksesta lisää tietoa mm. Mustonen, Aada (2013) Sodanjälkeisen Suomen rakentamisesta : arkkitehti Raimo Halosen ura ja tuotanto Jyväskylän kantakaupunkialueella vuosina 1956-1997 (s. 53–54). Taidehistorian gradua pääsee lukemaan täältä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *