Corpus maailmalla: Ekskursio Edinburghiin!

Viime talvena corpuslaiset talkoilivat ahkerasti kartuttaessaan matkakassaa toukokuista opintomatkaa varten. Pullantuoksuisen kevään jälkeen joukko opiskelijoita suuntasikin kohti säkkipillien, lampaanvillan ja haggiksen luvattua maata – Skotlantia.

Maan pääkaupungissa Edinburghissa vietetty viikko vierähti nopeasti. Kaupungin sympaattiset pikkukujat, museoiden kattavat taideaarteet, runsas kirpparitarjonta sekä viihtyisät pubit isoine tuoppeineen olisivat pitäneet humanistia otteessaan kauemminkin. Muun muassa Sherlock Holmesin ja Harry Potterin kotikaupunkina tunnetussa Edinburghissa ja sen omaleimaisessa arkkitehtuurissa riitti nähtävää niin kirjallisuuden kuin taideaineidenkin opiskelijoille.

Viikon ohjelma pidettiin väljänä, jotta laajalla joukolla oli mahdollisuus päästä tutustumaan juuri itselle mieleisiin kohteisiin. Viikon aikana pienemmissä ryhmissä tutustuttiin muun muassa kaupungin kattavaan museotarjontaan, josta tutuiksi tulivat ainakin Kirjailijamuseo, taidemuseoista Scottish National Gallery ja National Gallery of Modern Art sekä Skotlannin historiaan ja kelttiläisesineistöön keskittynyt National Museum of Scotland. Viikon päätteeksi pieni joukko tsekkasi myös karmivan mutta kiehtovan Surgeon’s Hall -kirurgiamuseon.

Yhtenä päivänä koko joukko suuntasi kaupungin vilskeestä päivän mittaiselle bussikierrokselle Ylämaille. Matkan aikana maisema vaihtui vihreistä nummista ylevään Pohjois-Skotlannin vuoristoon. Pikainen visiitti tehtiin myös Loch Nessille, mutta suureksi pettymykseksi hirviö säikähti innokasta humanistijoukkoa, eikä uskaltanut näyttäytyä.

Lauantaina nörtteiltiin koko porukalla ekskuvastaavien suunnittelemalla Harry Potter -kierroksella, joka kulki Viistokujaa innoittaneilta pikkukujilta Greyfriarsin hautausmaalle, jonka vanhoista hautakivistä J. K. Rowling on tiettävästi poiminut nimiä kirjasarjan hahmoille. Kierros päättyi Rowlingin entiseen kantakuppilaan, jossa hän on kirjoittanut ensimmäisiä kirjojaan. Harry Potterin syntypaikkana itseään markkinoivia kahviloita on kaupungissa useampikin – tunnetuin lienee The Elephant House.

Brittiläiseen yöelämään tutustuttiin paikallisessa erikoisuudessa, ravintola Frankensteinissa, joka nimensä mukaisesti on sisustettu lattiasta kattoon kauhuklassikon hengessä. Osa porukasta jatkoi kauhuteemaa seuraavana iltana osallistumalla opastetulle kauhukierrokselle, joka kulki hautausmaalla ja kaupungin alaisissa kammioissa.

Olipahan meillä huikea reissu! Kiitokset vielä ekskursiovastaaville ja keväisissä kahvituksissa ahkeroineille opiskelijatovereille – ilman tätä työpanosta olisi meiltä jäänyt hieno reissu tekemättä. Minnekäs lähdettäisiin seuraavaksi?

Niina Maaskola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *