Corpus valtaa pyhäinpäivänä Jyväskylän taidemuseon!

Jyväskylän taidemuseossa järjestetään pyhäinpäivänä 1.11. ensimmäinen Late Nights – illat Jyväskylän museoissa -tapahtuma yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ainejärjestön Corpuksen kanssa. Corpus vastaa taidemuseon ohjelmasta, joten jotain uutta ja jännittävää on luvassa. Tervetuloa viettämään taiteellista ja lämminhenkistä Halloweenia taideopiskelijoiden ja taiteen ystävien kanssa!

Jyväskylän taidemuseo on mukana pyhäinpäivänä monessa muussakin, joten kannattaa lukaista läpi koko ohjelma.

Jyväskylän taidemuseo
Avoinna 1124, näyttelyihin ja tapahtumiin vapaa pääsy klo 18 jälkeen

klo 18
23 Kahvila Kultavatkain – tarjolla suolaista ja makeaa esteettisin ja eettisin periaattein 
klo 1822 Taskuhirviö-työpaja taikatilassa 
klo 2022 Julkista neulontaa (tai tupsuja) Corpuksen käsityökerhon kanssa
klo 19 ja 20 Löytöretki Hannes Heikuran valokuviin, keskusteleva kuvan tarkastelu Henna Keski-Mäenpään kanssa
klo 21 Ääntä ja liikettä – heittäytyminen Hannes Heikuran valokuviin musiikkipedogogi Pirjo Selpolan kanssa
klo 22 Arat sanat. Suvi Behmin runot kohtaavat Joonas Sutisen musiikin ja Oskar Revon valokuvat

Näyttelyt:

17.10.23.11. Maiju Ahlgrén Mukavuusalue
19.9.30.11. Hannes Heikura, ZONE
Oravien aarteita ja Pasi Rauhalan kotimuseo (Grafiikkaa ja Pasi)

Taidemuseon ulkopuolella olevat tapahtumat

Valon kylä lohduttaa Kirkkopuistossa marraskuun yössä
Pyhäinpäivän iltana nousee Kirkkopuistoon laukaalaisen taiteilijan Ulla Aatisen yhteisöllinen teos Valon kylä, joka muodostuu noin paristasadasta värikkäästä pienoisteltasta. Jokaisen teltan sisällä on hautakynttilä. Kokonaisuuden pystytys aloitetaan valoisaan aikaan iltapäivällä ja se kestää useita tunteja – toivotammekin kaikki halukkaat tervetulleeksi avustamaan pystytyksessä ja kynttilöiden sytytyksessä. Vapaaehtoiset valvovat leiriä ja ovat innokkaita keskustelemaan sen herättämistä ajatuksista, kunnes leiri keskiyöllä puretaan.

Valon kylä on vaeltava teos, joka ilmaantuu hämärässä ja katoaa aamulla ilmaantuakseen taas jonakin iltana jonnekin muualle. Se kuvaa katoavaisuutta, kodittomuutta ja irrallisuutta ajasta ja paikasta. Toisaalta sen yhteisöllisyys kuvaa hetkellistä lämpöä ja läheisyyttä, jonka voi löytää satunnaisessa kohtaamisessa toisten matkalaisten kanssa. Teos hiljentää katsojan ja sen keskellä voi aistia pyhyyttä sekä odotusta.

Kaupunginkirkossa runot saavat musiikista siivet
Pyhäinpäivän konsertissa klo 18 kuullaan Anne Federlyn lauluja Anna-Maija Raittilan runoihin sekä Petri Laaksosen ja Anna-Mari Kaskisen sanoittamia kappaleita. Anne Federley Ensemblessa soittavat Pekka Björninen, piano, Markus Lajunen, huilu ja saksofoni, Ilona Rimpilä, kontrabasso, Esko Turpeinen, kitara ja rummut. Konserttiin on vapaa pääsy.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *