Museoetiikka 2.0. Puheenvuoroja ja keskustelunavauksia

Corpus on tuottanut yhteistyössä Suomen museoliiton kanssa julkaisun nimeltä Museoetiikka 2.0. Puheenvuoroja ja keskustelunavauksia. Julkaisu on kaikkien aikojen ensimmäinen, jossa Corpus on ollut mukana!  
Julkaisu jatkaa huhtikuussa 2015 järjestetyn Museoetiikka 2.0 -seminaarin keskustelua museoalan ammattieettisistä säännöistä. Sen tarkoituksena on innostaa eettiseen keskusteluun sekä ohjata ja vahvistaa museotyötä. Artikkelit tuovat esiin tämän päivän museotyön eettisiä haasteita. Mikä on merkityksellistä kulttuuriperintöä? Kenellä on oikeus tehdä valintoja? Kuka päättää tallennuksesta, poistoista tai näyttelyiden sisällöistä? 
Julkaisu on nyt luettavissa ja ladattavissa osoitteessa: http://www.museoliitto.fi/index.php?k=12219.
Keskustelu jatkuu ICOM – Suomen komitean blogissa: http://www.icomsuomi.blogspot.fi
Museoetiikka 2.0. Puheenvuoroja ja keskustelunavauksia. Toim. Johanna Mylläri, Maiju Nurminen, Leena Paaskoski, Anni Pykäläinen, Jesse Saarinen & Minna Sarantola-Weiss. Suomen museoliiton julkaisuja 70.

Julkaisu on tehty yhteistyössä Suomen museoliiton ja Jyväskylän yliopiston kanssa, ja sitä ovat tukeneet Koneen Säätiö ja Niilo Helanderin säätiö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *